74 Sessió Web ‘Capacitem-nos digitalment’

Escolta’n el pòdcast:

Mira el vídeo a YouTube:

Pòster del YouTube

Montserrat Soler i Mireia Climent, responsables del Pla de capacitació digital 2023-2026 de la Generalitat de Catalunya, van explicar d’on neix, en què consisteix i com s’està desplegant aquest projecte, que posa en relleu les persones com a pilar fonamental de la transformació digital.  

A la Sessió Web van exposar com és d’important, en l’era digital en què vivim, la transformació cultural de les persones i que aquesta transformació ha d’incloure el coneixement i l’ús de les eines tecnològiques disponibles per fer serveis totalment digitals, més fàcils, proactius i entenedors, i també l’adopció de criteris per aplicar maneres de treballar més àgils, flexibles i col·laboratives.  

Amb aquest objectiu s’ha posat en marxa el Pla de capacitació digital (del 2023 al 2026), que neix amb la missió principal d’aconseguir una organització en què tots els professionals estiguin capacitats per a aquest canvi cultural, incorporant nous perfils i acompanyant el personal existent a l’hora de formar-se i créixer en aquesta capacitació. 

El Pla contempla també la necessitat de minimitzar la bretxa digital interna tant entre els professionals com entre les diferents unitats que formen l’organització.  

Les responsables del Pla de capacitació van anunciar el reconeixement recent que ha obtingut com a millor projecte en la categoria d’innovació en la gestió del canvi a les administracions públiques dels Premis Socinfo Digital “RH & TIC”​, organitzats per la Revista Sociedad de la Información Digital

Més informació sobre el Pla de capacitació digital 

Preguntes que han quedat pendents de respondre:

Com vehiculareu aquestes sessions de capacitació? Mitjançant quin canal ens arribarà aquesta informació?
Les sessions de capacitació que s’impartiran en el marc del projecte OfficeA1Clic es vehicularan a cada departament a través de la persona de contacte que forma part del Grup de treball interdepartamental.

Com podrem accedir a aquestes sessions i com es determinarà el nivell que ens correspon?
Per accedir a les sessions caldrà seguir el procediment d’inscripció que s’hagi establert. Encara no està determinat quin serà aquest procediment, ja que ens trobem a la fase inicial del projecte, en la que estem fent la selecció del proveïdor que ens acompanyarà.
El nivell de capacitació dels departaments i dels seus professionals es determinarà en el desplegament del projecte. L’objectiu és que cadascú, a partir del seu nivell, pugui anar progressant.

Està prevista la creació d’algun canal de Teams transversal des d’on s’ajudi a aquesta capacitació ofimàtica? Ho contempleu dins OfficeA1Clic?
El projecte contempla l’existència d’un acompanyament, que encara està per definir si serà un canal de Teams o alguna altra solució.

Ara ja molts empleats tenen l’ACTIC…
Sí, efectivament, molts empleats ja tenen algun certificat ACTIC. Ara el que planteja el Pla de capacitació digital és buscar una fórmula que serveixi per reconèixer els coneixements i capacitats més específics i propis de l’administració pública, per això, hi ha prevista una actuació en aquest sentit.

Constantment heu esmentat als Departaments de la Generalitat de Catalunya, però heu tingut en compte el sector públic que també ha d’incorporar-se al món de l’administració digital? 
El Pla de capacitació digital està adreçat a tota la Generalitat de Catalunya, incloent-hi els Departaments i el seu sector públic.

Fes un comentariCancel·la les respostes