73 Sessió Web ‘Com és l’ecosistema de transformació digital català’

Pòster del YouTube

Sergi Marcén, secretari de Telecomunicacions i Transformació Digital, va explicar quines són les passes per capgirar la relació entre la ciutadania i l’Administració i els serveis públics al llarg de la 73a Sessió web, celebrada el passat 5 d’octubre.

Així, va fer esment que l’objectiu és apropar-se a la ciutadania, deixant de ser “els que em fan fer burocràcia” per convertir-nos en “els que m’ajuden quan ho necessito”.

Per poder assolir aquest canvi de paradigma, va explicar tres eixos de treball:

Territori digital: un país digitalment connectat 

Aquest eix busca connectar el país amb infraestructures de telecomunicacions per oferir serveis digitals homogenis arreu i fomentar una economia eficient i sostenible. A més a més, pretén completar la xarxa de fibra òptica i desplegar tecnologies com la 6G o l’IdC per a la gestió intel·ligent del territori. 

Administració digital: la tecnologia al servei de les persones 

La tecnologia ha canviat la societat i l’Administració pública ha d’adaptar-se per oferir serveis públics personalitzats i proactius, prioritzant l’escolta ciutadana, la comunicació clara i l’acompanyament. 

Estructura digital: entorns digitals eficients, àgils, segurs i innovadors 

És necessari orientar l’Administració a les dades, generar un canvi cultural, integrar el municipalisme i considerar la ciberseguretat i la innovació com elements clau en la prestació de serveis i governança. 

Informació recollida en el fil d’X (abans Twitter) de @gencatdigital

Inscripcions a la 74 Sessió Web ‘Capacitem-nos digitalment’

Fes un comentariCancel·la les respostes